Interview met postbezorger Jeanine

PostbezorgerEen bekende verschijning in Meerstad is toch wel de postbezorger. Vrijwel elke dag door weer en wind bezorgt zij de post en verwent ze een aantal poezen en honden met lekkernijen. Na een aantal jaren postbezorging in Meerstad mogen we haar gerust ‘onze postbezorger’ noemen. Ze kent ongetwijfeld ieder adres bij naam, maar andersom is dat natuurlijk niet zo. Daarom deze keer een interview met postbezorger Jeanine Esselbrugge.

Vertel eens, wie ben je?
Ik ben geboren en opgegroeid in Axel, Zeeuws Vlaanderen. Nu woon ik in Harkstede samen met Marian en onze twee poesjes Senna en Donna. Ik ben 56 jaar en ik werk sinds april 2012 als postbezorger bij Post nl. Eerst alleen op de zaterdag de Hoofdweg in Harkstede, later kreeg ik ook een gedeelte van de Borgmeren erbij en werden het 5 dagen.

Hoe ben je postbezorger in Meerstad geworden?
Mijn teamcoach vroeg op een gegeven moment via sms wie¬† Meerstad wilde doen. Ik was toen op vakantie, maar heb direct gereageerd dat ik dat wel wou. Na de zomer in 2012 ben ik toen in Meerstad begonnen. Momenteel loop ik ook een gedeelte van de hoofdweg in Harkstede en bij ziekte of verlof van collega’s loop ik ook wel andere wijken erbij.

Wat ons opvalt is dat je altijd heel begaan bent met de dieren in Meerstad. Je kent zelfs een aantal poezen en honden bij naam. Wat heb je met dieren?
PoezenMijn liefde voor dieren zat er al vroeg in. Thuis had ik ook altijd dieren. Na mijn mbo heb ik in Rotterdam mijn dierenartsassistente opleiding gedaan en daarna in Deurne mijn paardrij instructrice opleiding, waarvoor ik beide een diploma heb. Thuis heb ik 2 mooie poesjes, Senna is rood met wit en is 3 jaar, Donna is helemaal rood en is 2 jaar oud.

Je komt al sinds de eerste huizen er staan in Meerstad. Wat is er zo leuk aan Meerstad?
Haha, Meerstad is echt mijn wijkje. In Harkstede hebben al heel veel postbezorgers gelopen maar in Meerstad ben ik de eerste en enige en dat maakt het voor mij heel bijzonder.

Meerstad is een prachtige plaats om post te bezorgen. Alleen denk ik soms ‘kan er geen windscherm omheen’. Het waait bijna altijd en dat is best zwaar trappen.

De mensen in Meerstad zijn ook heel aardig. Deze zomer toen het zo warm was , werd ik regelmatig op een ijsje of fris getrakteerd. Ik ben zelfs een keer in huis gehaald om even af te koelen bij de airco dat was echt super. Als ik vakantie heb word ik zelfs op facebook uit genodigd voor de koffie.

Kortom ik hoop dat ik nog heel lang in Meerstad met zijn bewoners post mag bezorgen, al zal er in de toekomst waarschijnlijk wel iemand bijkomen. Maar het blijft mijn wijkje, haha.